22 Temmuz 2007 Pazar

KARADUTLU DONDURMA















Mevsim karadut zamanı...Bu gün bile hala yeterince tanınamıyor.Bilinmiyor Müthiş bir anti oksidan. Bu dondurma tadının güzelliği yanında yapımı kolay bir dondurma.10 dakika da hazır.Hem de yüzde yüz doğal.Katkı maddesi içermez. Ölçü tam. Şaşmaz…

Malzemeler:

2 su bardağı karadut suyu
10-15 adet karadut
150 gram şeker
1 tatlı kaşığı sahlep

Yapılışı:

İlk önce karadut suyu bulamayan kişiler için karadut suyu nasıl yapılır onu anlatayım.1/2 kilo karadutu (10-15 tane ayırın) önce blenderden geçirin.Daha sonra elinize eldiven takıp tel süzgeçten ,elinizin ayasıyla bastırarak sıkın.Sakın su ilave etmeyin.
Karadut suyunu çelik bir tencereye dökün.Üzerine şeker ve sahlepi ilave edin.Mikser ile 2.3 dakika çırpın.( Bu işlem sahlep ve karadut suyunun özdeşleşmesi için.) Tencereyi ocağa alın .Tahta kaşıkla karıştırarak bir taşım kaynatın.Ocaktan alın ve buzluğu koyacağınız kaba aktarın.Bu arada içine tane karadutları ilave edin.Buzlukta dondurun ve dilediğiniz gibi servis edin.


Hiç yorum yok: