24 Eylül 2008 Çarşamba

TARÇINLI EKMEK



Tarçınlı ekmek değişik bir tat. Ekmek ve bisküvi karışımı az şekerli farklı bir lezzet Beş çayında oldukça revaçta ayrıca kahve ile birlikte ikram edilebilir.İlk akla gelen bu şekilde ekmek olur mu diyebilirsiniz. yazdığım gibi ne ekmek nede bisküvi. İşte böyle bir şey. Ekmek hamuru içerisinde tarçının baskın lezzeti hamura güzel bir çeşni veriyor.Ben denemedim tarçın yerine kakao ile yapabilirsiniz. Denemek lazım.




Malzemeler:

2.5 su bardağı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı şeker

Üzeri için;

1 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba alın.Ortasına maya , tuz, şeker ,zeytinyağı ve ılık su koyun. Hamuru yoğurun.Üzerini streç film ile sarın.Bir gece buzdolabında bir gece bekletin.Hamuru oda sıcaklığına getirin. Merdane ile 3mm inceliğinde acın.Resimdeki gibi ince uzun dikdörtgenler şeklinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine çatalla delikler açın.Fırça ile üzerlerine zeytinyağı sürün.Tarçın ve toz şekeri karıştırıp üzerlerine bolca serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece de 15-18 dakika pişirin.