3 Ekim 2007 Çarşamba

KAYMAKLI KADAYIF DOLMASI


Malzemeler:

250 gram taze kadayıf
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
4 adet yumurta
150 gram kaymak

Şerbeti için;

400 gram toz şeker
400ml su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Şerbet için şeker su ve limon suyunu küçük bir tencerede kaynatın.Soğumaya bırakın.Kadayıf dolması için mutlaka tazesini alın.Yoksa sarılması çok zor olur.Kadayıftan bir parça alın.Tifterek elinizin genişliğinde küçük bir daire yapın.Ortasına bolca iri dövüşmüş cevizden koyun.Kenarlarını kapatarak yaprak sarmasındaki gibi sarın.Bütün kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Kızartma için yağı tavaya koyun.Altını yakın.Yumurtaları derin bir kapta mikser ile çırpın.Kadayıfın bir tanesini alın.Yumurtanın içine batırın.Her yerini yumurtayı iyice bulayın.Sonra iki elinizin arasında sıkarak sarkan yerlerini ve fazla yumurtayı sıkın.Kızgın yağa atın.Hemen diğerini yumurtaya bulayın.Yine aynı şekilde kızgın yağa atın.Kadayıf dolmalarını her tarafının aynı renkte iyice kızartın.Kızgın yağdan çıkardığınızı hemen soğuk şerbete atın.Kadayıf dolmaları şerbetin içinde 2-3 saat bekletin.Daha sonra servis tabağına alıp buzdolabında bekletin.Kaymak ile birlikte servis edin.

Hiç yorum yok: