15 Mayıs 2008 Perşembe

ERİK TURŞUSU


Mevsim ihtibariyle tam zamanı.Sakın ha..Erik turşusu olur mu demeyin.Müthiş bir tat.Şöyle düşünün olmamış yeşil domatesin,yine küçük salatalığın,taze fasulyenin hatta patlıcanın turşusu olurda canım, can eğrinin turşusu nasıl olmaz.Hemde nasıl bir bilseniz. Denemek için bir küçük kavanoz yapın.Şimdi tam zamanı .Of aman of hem de ne of. Ben sıcak yaz akşamlarında hafif aperatif alırken yanında seviyorum.İnşallah bu senede olacak,geçen sene Efe rakının ödül töreninde boğazda müzik eşliğinde Yatta verilen yemekte ben erik turşusu ile rakı içtim. Arkada çok güzel hanımların yaptığı müzik eşliğinde boğaz ve adalar turu mehtaplı gecede çok ,çok güzeldi.Unutulur gibi değil.İzmir Ticaret odası Başkanı ve Efe rakının sahibi Sayın Ekrem Demirtaş müstesna bir kişilik.Tanrı ona sağlıklı uzun ömürler, her şey versin yakışıyor kendilerine….Unutulur gibi değil...Bu senede yarışma var.Katılıyorum. Allah ne verdiyse birkaç ödül alıp idare ediyorum.Dikkat edin, kitap yazarları, büyük usta geçinenler yarışmalara hiç katılmazlar . Nedenini bir düşünün bakalım….Kazanamazlarsa karizma çizilir...Ben mi….Her zaman yerimi ve ödülümü alırım ,bu şaşmaz.Biliyormusunuz.?yarışma adını duyduğumda nerde olsa giderim.Çok büyük keyif alıyorum O enfes tatları.Özene ,bezene yaparım.kalanıda yarışmacılara ve çevremdekilere sunmanın hazzını yaşıyorum.Ölene kadar da bu tür yarışmalara katılacağım bu benim hobim.Alacağım ödül demiyorum ödülleri size de gösteririm.Pril de güzel bir yarışma tertip etmiş.Sizlerde katılsanıza Orda da varım olsun, Hep birlikte ne güzel olur. Öyle değilmi……….Hadi buyurun
ERİK TURŞUSU

Malzemeler:


1 kilo erik
5 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
3 yemek kaşığı tuz
5-6 adet nohut
1 çay bardağı sirke

Hazırlanışı:

Erikleri yıkayıp süzülmeye bırakın. Cam bir turşu kavanozunu alın .Kavanozun dibine nohutları bırakın.Erikleri kavanoza yerleştirin.Aralarına sarımsakları ve maydanoz dalların koyun.Bir litre kaynak suyunun içerisine tuz ve sirkeyi atıp karıştırın. l litre su için 3 yemek kaşığı tuz kullanın.Mutlaka kalın tuz kullanın.Kavanozun içine su,sirke v e tuz karışımını dökün.Ağzını kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın.Eriklerin rengi sarıya döndüğü zaman tüketin.