22 Temmuz 2007 Pazar

KAYISI REÇELİ


1 kilo kayısı
750 gram şeker
½ limon suyu

Yapılışı:

Kayısılarınız küçük ise benim gibi sadece bir tarafından çekirdeklerini çıkarın büyükse ortadan ikiye bölün.Kayısıları tencereye yerleştirin.Üzerine şekeri ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.Çıkan kayısı çekirdeklerini yıkayın ve bir gazete üzerinde kurutun( ıslakken kırmak mümkün olmuyor.).Çekirdekleri kırın ve içlerindeki bademleri alın.Bademleri üzerine kaynar su ilave edin.5 dakika bekletin ve üzerindeki kabukları soyun.Bademleri tencerenin içine atın ve kısık ateşte reçeli pişmeye bırakın.Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile toplayın.Kayısılar yumuşayınca limon suyunu ilave edin.5 dakika daha pişirip ocaktan alın.Sıcak iken kuru kavanoza alıp ters şekilde soğumaya bırakın.Mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

1 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Neden yazmadığınızı merak ettim.Çok güzel resimler var ve çok güzel bir blog..