24 Ağustos 2007 Cuma

KEPEKLİ DİYET KURABİYE


Malzemeler:

250 gram kepekli un
250 gram kepek
250 gram üzüm suyu
½ çay bardağı küllü su
1 çay bardağı zeytinyağı
½ çay kaşığı damla sakızı

Yapılışı:

Küllü su için çevrenizdeki lahmacun; kebapçı yada pideciden fırından odun külü alabilirsiniz. Özellikle Odun külü olacak.Bu kül 3 bardak su ile kaynatılır. Dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınır süzülür. . Küllü su ile uğraşamam diyorsanız yerine maden suyu yada kabartma tozu kullanabilirsiniz. Ben denemedim .karışmam .Yalnızca şunu söyleyim işin aslı bu .. Ayrıca küllü su ile yapılan kalburabastının da tadına doyum olmaz… Kömür külü alıpta zehirlenmeyin sakın. sizi uyarıyorum…..

Kepekli un ile kepeği iyice karıştırın.Ortasını havuz gibi açın ve zeytinyağı , üzüm suyu , küllü suyu ve dövülmüş sakızı ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 200 derecede 20 dakika pişirin.Bu kurabiye hem sağlıklı olmasının yanı sıra çok uzun ömürlüdür.Yaklaşık iki ay kadar dayanır……..

Hiç yorum yok: