24 Ağustos 2007 Cuma

EKLER PASTA


Malzemeler:

Şu hamuru;

1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
50 gram tereyağı
1 kahve fincanı un
4 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Krema için;

500 ml süt
1 çay bardağı şeker
1 kahve fincanı un
2 adet yumurta
1 paket vanilya


Üzeri için;

100 gram bitter çikolata
3 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

1.Çelik bir tencerenin içine su, süt ve tereyağını koyun.Kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayınca un ve tuzu ilave edin.Hamuru sürekli karıştırın ve 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuduğu zaman hamura birer birer yumurtaları kırın ve mikser ile karıştırın.Hamuru 30 dk. dinlendirin ve krema torbasına doldurun.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla sıkın.200 derecede 30-40 dakika pişirin.
2.Süt ve toz şekerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın.Şekerin kalan yarısı ile yumurtaları çırpın, üzerine unu ilave edin.Karışımı yavaş yavaş süte ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.Mikser ile çırpın ve soğumaya bırakın.Krema torbasına koyun ve tek tarafından yatay olarak kestiğimiz şu hamurlarının içine sıkın.Üzerine bitter çikolatayı benmari usulü eritip pastaların üzerin kaplayın.

Hiç yorum yok: