24 Ağustos 2007 Cuma

LOR PEYNİRLİ TURTA


Malzemeler:

1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı maya
2 çorba kaşığı şeker
2 bardak un

İç malzemesi;

½ kg tatlı lor
½ çay bardağı şeker

Yapılışı:

Mayayı bir çay bardağı su ve şeker ile 10 da bekletin.Zeytinyağını ilave edin ve iyice karıştırın.Aldığı kadar un ile yoğurun.Yumuşak ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.Hemen hamuru iki parçaya bölün. Hamuru merdane ile açın dikkat edin çok ince olmasın ve 30 cm.lik yağlanmış bir turta kalıbına veya yuvarlak bir tepsiye yerleştirin.Kenarlarına parmaklarınızla bastırın ve fazla gelen kısmı kesip alın.Lor ile şekeri karıştırın ve hamurun üzerine yayın.Kalan hamuru da biraz daha ince olarak açın ve iç malzemesinin üzerini iyice kapatın.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri veya toz şeker serpin.Ilık olarak servis edin.

Hiç yorum yok: