3 Ocak 2008 Perşembe

1. AYVALIK ZEYTİNYAĞI PAZARI



AYVALIK Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ‘1. Ayvalık Zeytinyağı Pazarı’ Vali Selahattin Hatipoğlu'nun yaptığı açılış ile ziyaretçilere kapılarını açtı. 600 metrekarelik kapalı alana sahip İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde açılan Ayvalık Zeytinyağı Pazarı'na ilçeden ve çevre illerden birçok firma katıldı.
Ayvalık’ın tarihi dokusunun yanı sıra sağlıklı bir yaşamın parçası olan zeytinyağını geniş bir platformda tanıtmak, tatmak ve tanımak isteyenler ‘Ayvalık Zeytinyağı Pazarı’nda buluşacak.
Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası ortaklığında gerçekleştirilecek olan
‘Ayvalık Zeytinyağı Pazarı’, “Zeytinyağı – Kalite – Ayvalık” üçlemesi doğrultusunda bir sinerji yaratacak.
Yapılacak olan etkinliğin amaçları arasında Ayvalık’la bütünleşen kaliteli zeytinyağının imajını bölgesel, ulusal ve uluslararası platformda bilinirliliğini artırmak ayrıca Türk zeytinyağının tanıtımına katkı sağlamak yer alıyor.

YEMEKLERLE BÜTÜNLEŞECEK

Açılış töreninde konuşan Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Başkanı Rahmi Gencer, Ayvalık Belediyesi ile ortaklaşa Zeytinyağı Pazarı açma kararı aldıklarını belirterek, “Ticaret Odası Ayvalık Zeytinyağının coğrafi işaretini aldı ve bunu uygulamaya başladı. Ayvalık yüzyıllardır zeytinin zaten bir pazarı, merkezi. Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarından beri Türkiye'de en önemli zeytin merkezi Ayvalık Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Amacımız küresel gelişmenin ışığı altında Ayvalık'ı ulusal ve uluslar arası platformda zeytinyağının ve zeytinyağlı yemek kültürünün vazgeçilmez noktalarından biri haline getirmek. Yapılacak tüm etkinlikler ve tanıtım mecralarında Ayvalık markasını zeytinyağı ve zeytinyağlı yemeklerle bütünleştirmek.. Yapılacak tüm etkinlikler ve tanıtım mecralarında Ayvalığın müthiş gurmesi Erkan Acurol’un yazdığı KYDONİA Ayvalık mutfağı ile birlikte Ayvalık markasını zeytinyağı ve zeytinyağlı yemeklerle bütünleştirmek. İlk olarak GOURMEX 2008 fuarında Erkan Acurol Ayvalık mutfağının tüm ayrıntılarını yapıp sunacağı yemekler

Ayvalıklı müthiş gurme! (12.11.2007 VATAN GAZETESİ SN RUHAT MENGİ)Aşure, reçel, helva (un ve irmik) gibi kıvamını ve lezzetini tutturmanın zor olduğu tatlıları uğraşarak ustaca yapmayı severim. Pişene kadar başında bekler, annemin deyimiyle “onunla birlikte pişerim”. Övünmek gibi olmasın sonuçlar da genellikle iddialı çıkar...Ama, yapabilecek olmama rağmen kafadan yapmıyorum, mutlaka rakipsiz bulduğum ve her tarifini beğendiğim kitaplardan faydalanıyorum.Aşure ve helvalar için Engin Akın, Mikis Lambraki’nin Türk-Yunan Mutfağı, reçeller için ise ünlü bir Ayvalıklı gurme olan Erkan Acurol’un “Ayvalık Mutfağı” kitabından...Bunlara göre yaptığınızda en iyi sonucu almanız pek de zor değil (ama dikkat, özen gerekiyor doğrusu. Bir de sevgi. Severek yapacaksınız, keyifle...)Övünmek gibi olmasın , yaz başından başlayarak pişirdiğim ve dostlarımla da paylaştığım çilek, şeftali ve vişne reçelleri kavanozlarla buzdolabında duruyor ve kahvaltılarda tadına doyum olmuyor. Hele de sevgili dostlarım Dursun-Turgut Haseki çiftinin Adana’dan gönderdiği, Toros Dağları’nın tereyağı ile yenirse...Bu kitaplardan alıp yemek ve tatlılarını bir deneyin, bana teşekkür edeceksiniz. (Firmalar kusura bakmasınlar ama ben onları kullanmaya başladıktan sonra marketlerde satılan ve içine jöle konan hazır reçellere elimi süremiyorum.)
Yorum yaz! :: Arkadaşına Gönder!

Hiç yorum yok: